Ez a hét eddig elég mozgalmas volt. Hétfőn csak rohangáltam, természetesen egy egész napomba telt hogy elintézzem a papírokat, de reggel futással kezdtük, így volt energiám.

Tegnap lementünk az óvárosba vásárolni - a török oldalon kezdtük, sokkal olcsóbb mint a görög oldal. Persze szegényebb is, nem olyan rendezettek az utcák mint itt, de megéri átmenni. Nem sok mindent vettem, csak ami nagyon-nagyon kellett, de tényleg! :P még kéne egy csini táska - fehér, mert fehér edzőt találtam, így valami fehér kiegészítő kell, na meg pulcsi. De nem veszek meg mindent egyszerre, tartogatom ezt az örömöt még későbbre. Mert annak viszont nagyon nem örülök, hogy vennem kellett telefont, és tönkrement a gép adaptere is. És akkor még nem is beszéltünk a könyvekről. jajj...

 

A legelső órám ilyesztő volt. Nemzetközi kereskedelmi jog, amit alapvetően harmadévesek hallgatnak. Ez azt jelenti, hogy ők már hozzá vannak szokva a jogi kifejezésekhez, hogy mindent angolul tanuljanak, de én... nem baj! Sokat kell rá tanulnom, de legalább fejlődök. És érdekes! Csak nehéz. Elias is felvette, de az óra után egyből ment is leadni a tárgyat, azt mondta sokkal nehezebb mint a többi órája és sok lenne neki. Én nem akarom leadni, mert ez az egyetlen tárgy itt, ami tényleg érdekel és szervesen kapcsolódik ahhoz, amivel majd foglalkozni akarok. Szóval megküzdök vele. A tanár egy francia, kissé kimért, határozott, középkorú nő. Kissé hűvös öltözködési stílusa van, de azt is látni, hogy kiforrott egyéniség, tudja hol a helye a világban és mindent kézben tart. A csoport elég kicsi, 15 fő max. Görögül tartanak csak nagy előadásokat, angolul mindig csak kis csoportokban dolgoznak. Ez nagyon jó, mert így nem veszek el a nép között, és személyesebb kapcsolat is kialakul az oktatókkal. A többi hallgatóval nem hiszem hogy bármilyen kapcsolat is kialakulna, nem tűntek barátságosnak, én meg nem erőltetek semmit.

A másik órám, az angol - Buisness Communications - nem éppen érdekes, de hasznos. Ezt így maga az oktató mondta, és sajnos igaza van. Megtanulom hogyan kell szép, profi hivatalos leveleket, dokumentumokat írni angolul. Ez közel sem olyan nehéz. Könnyű a nyelvezete és vicces a tanár. Jó, sokkal inkább a pasi szórakozott stílusán nevetek és nem a viccein, de funny! A tankönyvek nagyon drágák! El sem hittem amikor emlegette, hogy 40 euro, nem túl drága... hát köszi. De szerintem csak a kereskedelmi joghoz veszem meg, mert az nehéz, a többit megoldom. Sajnos nem lehet kikölcsönözni a könyvtárból sem, de ott tanulhatok belőlük. És ha visszaviszem a megvett könyvet a szemeszter végén visszaadják az árát. De azért szükségem lenne arra a pénzre... majd meglátom.

Végre tudtam Ritával beszélni skyp-on. Jó volt hallani a hangját és látni őt egyszerre... Kicsit megsszegtem a "nem iszom több kávét" fogadalmamat, kipróbáltam a Frappét a suliban. Mindenki fél litetes papírpoharakkal járkál, meg kellett kóstolnom! Fincsi volt, bár jobban fog ízleni 30 fokban. Ma kicsit hűvös volt az esőtől, de legalább felfrissült a levegő.

4 körül lementünk a konditerembe Duce-val - nagyon jó volt! Minden nap menni fogok, ha tudok. Csak meg kell szervezni az időbeosztásomat. De nagyon jól esett a rendes bemelegítés, nyújtás, erősítés... egy teljes program. A felügyelő srác megígérte, hogy megmutatja hol van a közelben sportpálya - valami 10 percre az egyetemtől, az innem fél óra kb, de megérné, mert nem akarom tönkretenni a térdeimet az aszfalton. A kondi amúgy kicsi. Kb annyi gép van mint a miénkben, bár több féle, és mindenből csak egy. De tágasabb az elrendezése.

Ez a kép, még az első napokban készült róluk:

 

Ma Itaki free bar party lesz, de nincs kedvem lerészegedni és holnap lesz Duce szülinapja, azt úgyis komolyan megünnepeljük. Lemegyünk viszont egy közeli klubba, latinos zene, billiárd, koktél..:D

És még néhány kép, hogy irigykedjetek:

A bejegyzés trackback címe:

https://cyprusgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr511727684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hu.anita 2010.02.04. 10:37:16

Hát irigykedünk is!! ;)
süti beállítások módosítása